Pečené brambory s vejcem a guacamole

Ingredience:

Brambory

1 vejce

Cibule

Římský salát

1 Rajče

1/2 zralého avokáda

Citronová šťáva

Balsamico

Chilli omáčka

Sůl

Pepř

Postup:

Brambory pečlivě umyjeme a poklademe je společně s cibulí na plech, na který jsme dali pečící papír, nakrájíme cibuli na měsíčky a dáme péct na 180°C na 40 min. Pečeme bez oleje.

Připravíme si guacamole – Zralé avokádo pečlivě rozmačkáme s prolisovaným česnekem (stačí čtvrtka – bez klíčku), zakápneme citronovou šťávou, okořeníme a přidáme pokrájené rajče, vše dobře promícháme.

Římský salát natrháme na malé kousky, osolíme a zakápneme balsamicem. 

Guacamole se salátem dáme chladit do lednice.

Uvaříme si vejce. 

Podáváme až brambory budou hotové.

Na zvýraznění chutě zakápněte brambory chilli omáčkou.