Pečená dýně

Ingredience:

máslová dýně

kroupy

kozí sýr

sušená rajčata

vlašské ořechy

petřželka (bazalka)

červená cibule

sůl

pepř

olivový olej

Recept:

Máslovou dýni rozřízneme na půl, vydlabeme semínka, osolíme, okořeníme provensálskými bylinkami a pepřem, potřeme olivovým olejem a dáme zapéct na 30 min na 150°C. 
Dáme vařit přílohu k dýni, kroupy – německé Perlgrupen, ale hodí se i jáhly.
Mezitím si připravíme náplň do dýně. Na kostičky nakrájíme kozí sýr, sušená rajčata, vlašské ořechy, petrželku (bazalku), červenou cibuli a necháme odstát.
Až bude dýně pečená, vydlabeme zbytek dýně a smícháme s náplní a s vařenými kroupami. Hotovou náplň dáme do dýně a necháme na 15 min zapéct.