Domácí cizrnový koláč s jablky

Ingredience:

200 g cizrny

35 g strouhaného kokosu

1 lžíce kokosového proteinu LEBEPUR

1/2 lžičky prášku do pečiva

1 lžička soli

1 lžíce medu 

1 lžička skořice

1 lžíce prášku KURKUMA LATTE (obsahuje kokosový cukr, kurkumu, skořici, zázvor, černý pepř)

citrónová kůra

3 vejce 

1,5 většího zeleného jablíčka

kakao na posypání

na ozdobu vlašské oříšky

kokosový olej na vymazání formy

Postup:

V mixéru si nejprve rozmixujeme cizrnu s vejci, poté přidáme všechny sypké ingredience a domixujeme (kromě kakaa). Vzniklé těsto nalijeme do vymazané formy a urovnáme, aby bylo rovnoměrně rozprostřené. Nakrájíme si jablíčko na plátky a společně s oříšky poklademe na těsto. Na závěr koláč posypeme kakaem. Pečeme v troubě na 170°C na 40 minut. 

Koláč podáváme s bílým jogurtem.