Čočkovo-zeleninový salát s tofu a s dipem z kešu oříšků

Chutná skvěle

 

Ingredience:

 

Černá čočka Beluga

Uzené tofu

Rajčata (2)

Červená paprika

Cuketa (1/2 malé cukety)

Salát mix: čekanka, bílé zelí, mrkev, římský salát (hrst na porci)

Olivový olej

Cibule

Pepř více barev

Sůl

 

Na dip:

Česnek

Lahůdkové droždí

 

 

Kešu oříšky

Voda

Sůl 

Citronová šťáva

 

Postup:

Namočíme si kešu oříšky min. 2 hodiny předem do vody.

Až budou oříšky připravené, dáme vařit černou čočku, vaří se cca 30 min. Do pánvičky si dáme lžičku oleje a orestujeme cibulku s pokrájeným tofu. Po chvíli přidáme nakrájenou zeleninu – cuketu, papriku i rajčata. Zelenina pustí šťávu, není nutno podlévat. Restujeme na mírném plameni. Směs osolíme a opepříme.

Nyní si připravíme dip. Slejeme vodu z oříšků, dáme je do mixéru, společně s 2 lžícemi lahůdkového droždí, 1 stroužkem česneku (z česneku vyloupávám klíček, aby tolik nedráždil žaludek), šťávy z půlky citrónu a špetkou soli a umixujeme na jemný dip.

Až bude čočka hotová, slijeme ji a zamícháme do pánve s tofu směsí. Následně ještě 5 minutek necháme restovat.

Pokrm nadnáme na talíř, přidáme směs salátů a pokapeme připraveným dipem.

Dobrou chuť!